dinsdag 30 april 2013

Ben even met Buzz mee

een stukje vliegen wellicht.
30 april 2013

maandag 29 april 2013

Ineens stond het zo

Ik was aan het naaien en ineens moest ik mijn kopspelden rangschikken....... op kleur...... Ik ben gister denk ik iets te lang in Amsterdam geweest. Ook dacht ik erbij 'Leve de koningin' en het deed me glimlachen. Haha en ik zet mijn labels neer en ik zie dat ik alle kleuren al in mijn labels heb zitten, hihi een echt koningskind, mijn ouders zeiden het altijd al.
29 april

Eye ei ei

Gister naar expositie van Johan van der Keuken en film 'Paradies- Glaube' in Eye geweest en heerlijk zweven tijdens de Aprilfeesten op de Nieuwmarkt. En heel Amsterdam heeft een kroontje of een schotel (ENG busjes van verschillende tv-omroepen) op zijn dak inmiddels. Blij dat ik er gister was. Het was een mooie dag.
28 april

28 april dubbel

zaterdag 27 april 2013

Dubbel kringloopgeluk

Thuis van kringloop met een aantal schatten zie ik door het glas van de voordeur dat de postbode is geweest met een brievenbus-pakketje. JA!!!!! Na een paasweekend hard werken en het uitbetalen van de week was het tijd voor een bonus aan mezelf. Ik bestelde Kringloopgeluk van Ingrid van Willenswaard. Prachtig. Ik ben eigenlijk van het plaatjes kijken, wanneer ik een tijdschrift lees, lees ik het dus eigenlijk niet. Ik kijk plaatjes en sla de tekst over. Maar bij Ingrid haar blog 'ingthings' lees ik wel de verhaaltjes bij de plaatjes, zij maakt dat ik ook leuker wil bloggen, minder boos zijn en meer blije dingen delen. En haar boek lees ik ook merk ik. Niet als een dolle naar het eind gebladerd, maar blij al haar teksten bij de plaatjes aan het lezen. Dubbel geluk en de zon schijnt ook nog.
27 april

27 april dubbel

vrijdag 26 april 2013

Dol als een jong lam door het spotten van trailer

Vanmiddag op weg naar Hargen reed ik bij Camperduin langs de dijk en in mijn ooghoek zag ik een kameel beginnen met rennen. Ik keek, hij bleef stilstaan, keek naar de trailer die voor mij reed en zette het op een lopen, nu van draf in galop, de andere kant nu op, van de weg af. Van een meter of 500 zag de kameel herkenning. Mijn gedachte was dat de kameel het geluid van de auto herkende of wellicht zelfs de auto en trailer, of misschien de inhoud van de trailer kon horen of ruiken. Ik was nieuwsgierig en volgde de trailer en ja mijn gedachtes waren juist. In de trailer voor ons zat ook een kameel. De kameel in het land had hem van veraf herkend en was door het dolle door het zien van de trailer met als inhoud nog een kameel.
Ik zie het overal, spontane springpartijen in het land. Lammetjes, hazen, koeien en katten en teksten op wc-kalenders. Vast omdat ik zo ongelofelijk serieus aan het werk ben met "The Playground". Serieus spelen. Terwijl ik zo blij werd toen ik voor het eerst bij galerie Wegert & Sadocco binnen liep, nu bloedserieus. Dus ik ga er maar eens naar luisteren, neem het licht op. Net als die ene tekst over engelen, waarom ze kunnen vliegen, ze nemen het niet te zwaar, ze tillen er niet zo zwaar aan (zoiets). Dus licht, op naar licht, verlichting hihi, nu vind ik mezelf toch best weer grappig, das mooi.
Ik verwonder me over de schoonheid van het becel melkflesje. Voor de 'Groei briljant' kreeg ik lege van Floortje en nu liep ik er langs in de supermarkt en vol is hij ook prachtig. Ik heb al wat ideeën voor de melkfles van becel.
26 april

26 april dubbel

De uil

donderdag 25 april 2013

Draadjes over de streep

Relaxte dag, naar Clusius voor plantjes markt, kopje koffie met vtwonen en magalogue van mei/mij : ) Daf zocht lekker de zon op. Ik plantte de nieuwe klimop en borduurden nog wat delen van de vlindervleugel.
Keek nog even naar mijn werk tot nu toe voor expo, want ja, ik lag al 2 nachten wakker met ideeën over solo expositie: dat het echt niet ging lukken, dat het werk niet af kwam en weet ik wat voor dingen je kan bedenken wanneer het donker is. Gelukkig stelde het me wel wat gerust. Ben al best ver en hoe grappig dat nummer 14 toch mij stil doet staan bij Cruyff, al twijfel ik al weer of ik zijn naam goed schrijf (Johan Cruijff, zo dus, even opgezocht).
25 april

25 april dubbel

woensdag 24 april 2013

Begon de dag met borduren

Voor 9 uur had ik al wat A4-tjes geborduurd: zwarte vlinder in wording.
En zo zeg wat hebben Jos en ik uithoudingsvermogen zeg. Vandaag woensdag, dus vandaag gewerkt aan voorleesfilmpje voor ons samenwerkingsproject Poëzinema. Zes video lagen en 4 audio, van links naar rechts en schuiven en verplaatsen. We werden er wel weer blij van, blij van het werk en natuurlijk het eindproduct alhoewel toen we het op youtube zette vonden we het toch even minder leuk, hij kreeg wat extra effecten, niet bedoelde effecten. We beraden ons daar over.
Tijdens het werk vroeg mijn lieve lief om oordopjes, ik zocht even in de snoerentas en kwam het oude fototoestel van Tante Jo tegen. Nou ja, hoe toevallig. Die ga ik lekker naast de 'mislukte foto muur' (die ik gister bedacht) hangen, tijdens expo.
Onderste foto: Mars kocht vandaag handleiding New York en geniet werk.
24 april

24 april dubbel

24 april dubbbel


dinsdag 23 april 2013

Het idee van de mislukte drie oneenheid

Lekker gewerkt, genoten van de zon. Schoon hoofd. Geknuffeld met Daf, gewandeld, foto's van bloesem genomen en nieuwe ideeën gekregen voor expo. Bezig met de bontjassen van Tante Jo en toen ik een mislukte foto maakte dacht ik weer aan mijn Tante Jo, zij was een ster in het maken van mislukte foto's, dus kleine zijstap, ik ga een wand maken met niet alleen geniete dingen, maar ook mislukte dingen. Past lekker bij thema, een van de thema's : "De drie oneenheid".
23 april

23 april dubbel

maandag 22 april 2013

Geen wonderen vandaag, wel stevig door borduren op zeikgevoel en vlinder

Wonder's gister afgesloten en weggehaald, nu weer verder met solo expositie bij Wegert & Sadocco, 1 juni is de opening. (Voorlopige) Plattegrond gemaakt, gaf goed beeld even zo op papier. Bezig met enorm grote zwarte vlinder te borduren. Ik had al een witte, voor Kuna festival gemaakt, nu dus zo eentje in het zwart, zonder projecties erop.
En bleh wat voel ik me rot vandaag zeg. Het begon gisteravond al, toen ik thuis kwam na het afbreken. Ik had allerlei diep heftige gesprekken gevoerd tijdens mijn expositie in Wonder's. Met een kut dag qua gevoel, als gevolg. Ik blijf maar tobben en in mineur. Ik ging maar aan de slag, uit het hoofd gaan. Ik hoopte achter de naaimachine dat het niet zijn uitwerking zou hebben op het werk waar ik vandaag mee aan de slag ben en nu direct maakt het dat ik me nog rotter voel, want ik bekommer me om mijn werk. Ik voel me rot en bedrogen.
22 april

22 april (voorlopige) plattegrond solo expositie

zondag 21 april 2013

Het wonder is weer geschiet

Zo het weg halen van mijn installatie ging heel snel, touwtjes door knippen, kabouters in de tas en op de fiets. Dat was het weer, de expositie in Wonder's, hele leuke reacties gehad en ik zelf vond het fijn om mijn 'Sneeuwklokje en de 6 1/4 kabouters' weer te zien. Nog even tussen door een rommelmarkt in 't Zand, een aantal singles voor Wilma gescoord en voor mezelf boeken een een heuse matroos.
21 april

21 april dubbel

21 april dubbel

zaterdag 20 april 2013

Maritieme meisjes middag

Vanmiddag hadden we een meisjes kinderfeestje in het marine museum Den Helder. Wat een geld is er uit gegeven aan dat museum, tjee, ik dacht meteen aan een vriend zijn woorden over het Rijksmuseum en het gebrek aan fatsoenlijke expositie ruimte in Schagen. En wat enthousiast kun je zijn om knopjes! De meiden raakten niet uit gedrukt. Stil en gefascineerd keken ze naar oude marine filmbeelden en schoten torpedo's af.
20 april

20 april dubbel

20 april dubbel

vrijdag 19 april 2013

Wonder's vandaag

Oh ik ben verliefd op het werk wat Mi-Hyun Sook toont in Wonder's Schagen. Prachtig. Ik wil er eentje voor mijn verjaardag. En ze houdt ook van dubbel, kijk maar naar dat prachtige schilderij, hihi, goed zo, daar hou ik van.
Naast twee werken van Mi-Hyun Sook op de foto ook mijn 'Sneeuwklokje en de 6 1/4 kabouters'. En ohhh wat een fijn stukje over onze ArtKweek in de Schager Courant van vandaag, mijn moeder kwam met het bericht binnen en volgens mij was ze gegroeid.
19 april

19 april dubbel

donderdag 18 april 2013

Kabouter richting Wonder's

Vandaag ging ik weer verder met installeren van 'Sneeuwklokje en de 6 1/4 kabouters' in Wonder's Schagen. Gelukkig hoef ik nu alleen nog maar voor morgen vroeg 10 uur een naamkaartje te maken, tjeeeeee, vergeten, natuurlijk, van die onbelangrijke dingen, lijkt het, maar is natuurlijk wel heeeel handig om er bij te hebben. Dus ik heb nog wat te doen.
En ik kon weer niet kiezen, dus kies ik voor dubbel, fijn dat dat mijn ding is, heerlijk gewoon allebei de dubbele foto's op mijn blog zetten.
18 april

18 april dubbel

woensdag 17 april 2013

365 keer the day after

De dag na het 365 dagen project. Vanmorgen op de fiets dacht ik aan al de dingen die ik een jaar lang kon gaan doen. Terug vanmiddag op de fiets dacht ik moe van het werk, voorleesfilmpje nummer 15 gemaakt, ik ga niets doen, vakantie vieren, uitrusten en nu, net terug van een begin aan het installeren van mijn installatie 'Sneeuwklokje en de 6 1/4 kabouters' in Wonder's Schagen, denk ik, ik doe er gewoon nog eentje. Eentje om het niet af te leren.
17 april

De brief

dinsdag 16 april 2013

365 - het eind van het project jaar

Ja laatste dag van mijn 365 dagen project! Ik had bedacht dat er een paard moest zijn, maar bij gebrek aan auto en gebrek aan fietsen op zoek naar een paard in de omgeving koos ik toch, en das beter eigenlijk, ik bedacht het hele jaar nooit van te voren wat ik ging fotograferen, dus maakte ik foto's van iets uit mijn directe omgeving: maffe Daf, draad, eend, bloesem, borduurwerk en een regenboog van kopspelden gemaakt door mijn lieve lief. Het was een mooi jaar.
365

365 dubbel

365 dubbel

maandag 15 april 2013

Dichtbij en rond

Gisteravond nog even over de dijk geklommen voor een plaatje van de zee. Besefte dat er in mijn 365 dagen project weinig zee zit, terwijl dat wel heel belangrijk voor me is. Ook ga ik straks nog op pad voor een paard, vond ik gisteravond ook ineens belangrijk om toe te voegen aan mijn 365 dagen project. Morgen is de laatste dag van het project.
Alles is rond, het besef als je een jaar afsluit: de bloesem van de appelboom in onze tuin staat weer in knop, draadjes zie ik overal om me heen, licht, mooi, praten, voelen, sluiten, zwijgen en doen.
Ben bezig met het lijf van een vlinder voor solo bij Wegert & Sadocco 1 juni, ik hoop op een mooie metamorfose.
364

364 dubbel

zondag 14 april 2013

Herman is gebakken en juich mee op dinsdag

Zo de 10 dagen zaten er gister op, we hebben Herman gebakken. Heerlijk om zo'n vriendschapskoek te mogen eten. Bonus materiaal toegevoegd, net een beetje meer dan in het recept was aangegeven, extra pure chocolade en extra rozijnen, wat extra kaneel en bonus kardemom, en cacao hmmmmmm, mooi is dat toch, vriendschap om van te smullen. Verder heb ik nog wat aan mijn lijf van bont zitten naaien, de vlinder was wat stevig geworden. Ik ga hem zo weer vol stoppen met mooi wit vulspul. En nog natuurlijk genieten, leve het barre bonte leven. Actie doet me goed, want ik had me toch een abonnement op het praten en met name luisteren. Wat is er toch een hoop te luisteren.
En ohhhhhh mijn 365 dagen project is bijna af. Ik heb vrijdag een dagje gesmokkeld, overgeslagen, dus eigenlijk loop ik stiekem achter. Dinsdag is mijn laatste dag van het jaar, het dubbel en dwars project dat liep van 16 april 2012 tot 16 april 2013. Het voelt op het moment zo kaal. Een prestatie van niks als er geen publiek staat. Staan jullie op de eindstreep te juichen dinsdag? Ik hoop het.
363 - Dit is Herman met vulling

zaterdag 13 april 2013

Bont angst

Ik maak het met bont. Mijn tante Jo overleed volgens mij 4 jaar geleden en ik erfde bontjassen. Daar wilde ik al direct werk mee maken, maar mocht dat wel? Mag ik wel met bont werken? Ook al is het een dierbaar erfstuk, mag ik er iets mooi mee maken? Hoe kan ik het verwerken? Hoe leg ik het uit? Angst en twijfel maakte dat ik niets durfde te maken. Ik bedacht om er een nieuwe tante Jo van te maken, maar dat was meer een grap. Zou je iets niet doen als je er bang voor bent? Zou je iets laten omdat anderen het gek vinden? Nee! In plaats van angst is er tijd voor actie. Doe. Nu maak ik een vlinder. (Al lijkt het op het moment meer op een konijn.) Ik metamorf de bontjas tot een lijf van een joekel van een vlinder. Metamorfose is altijd goed bij twijfel? Toch?
Wat een jeuk geeft dat zeg, knippen en naaien met bont, al die fijne haartjes. Gelukkig kon mijn naaimachine het aan. Ik vond ook bij het uit elkaar halen van de jas een ingenaaide mooi hand geschreven tekst.
 'Kom naar de rand,' zei hij. 'Dat kan niet Meester, we zijn bang.' 'Kom naar de rand,' zei hij. Ze kwamen. Hij duwde. Ze vlogen.' Tekst een van de kaarten van de 'helende reis kaarten'.
362

362 dubbel

362 dubbel

donderdag 11 april 2013

Toch een Putter kunnen schieten

Terug van de leerplichtambtenaar, met een dubbel gevoel, is dit nou een goed gesprek geweest of niet? Heeft de ambtenaar nu werkelijk geluisterd of had ze haar eigen verhaal al klaar? maakte de tropische vogel me weer blij. En ik stapte van mijn fiets, pakte mijn camera, scheurde de klittenband van het hoesje open, daar schrikken ze meestal van, maar nu niet, en kon ik ze schieten. De tropische mus in Schagen.
361 dubbel

zoek de geschoten 

Opwarming van de aarde ook in Schagen goed te merken: tropische vogels gesignaleerd

Twee zieken boven en bij beneden komst kots op de bank van een zieke hond, fijne start van de dag, en dat allemaal voor 8 uur 's morgens. Na de zieken verzorging toch maar een rondje met Daf. Ik hoor kanaries, ja hoor daar zitten ze weer: tropische mussen. Ze klinken als een gele kanarie, ze hebben ook in vlucht de kleur van een gele kanarie maar ze lijken qua vorm meer op een mus. Thuis in de veldgids opgezocht wat voor tropische vogel het is, blijkt het hier om een Putter, een Puttertje, wat een ontropische naam. Ze zijn ook slecht te fotografen, door mij dan, dus schiet even lekker een plaatje van het boek (Vogels van Europa- Capitool veldgidsen), dat lukte me wel. Ik hou het er vandaag gewoon op dat ik in de moesson met mijn hond wandel en kijk naar tropische vogels.
361

woensdag 10 april 2013

Op je veren letten

De dag begon met een ontbijtje voor mijn zieke meisje. We zijn erg hip hier (enorme behoefte om dat, hip, te zijn merk ik) hoorde ik net op de radio. De griepepidemie heeft een record lengte en wij doen lekker mee. Daarna met Jos van Venrooij voorleesfilmpje nr 14 gemaakt. Tja nu denk ik dat we natuurlijk iets met Johan Kruiff ( hoe spel je dat ook al weer?) oh zo dus Johan Cruijff, sorry, ben blijkbaar toch niet zo'n enorme Kruiff fan, ehmm Cruijff fan. Voorleesfilmpje Gejokt dus.
Toen naar fysio die eigenlijk een kraker is. Niet zo eentje met een hanenkam, maar zo eentje die overal lange spieren heeft van al dat gesport, grrrrrrrom. En dan ook nog zeggen dat ik misschien mijn probleem eens los moet laten. Welke? Allemaal tegelijk? Nu? ge rom. Gelukkig was hij vandaag niet zo'n brute kraker, zijn hanenkam lag plat en duwde hij rustig mijn probleempjes van links naar rechts over de bovenkant van mijn rug en schouders, fijn.
Daarna nog wat aan het werk geweest met veren voor expo. Ik besefte tijdens het werk met de veren dat ik bij vele een opraap herinnering heb, echt: veren van lekker wandel veldje, waar ik nu niet meer met Daf kom, vanwege nieuwbouw op die plek, veren van weekend Texel, vakantie Drenthe, gekregen ganzenveren van Alie. En wat als iemand er dan eentje meeneemt, gewoon omdat die hem ook opraapt zoals ik deed? Bewaking, ging door me heen. Ik ga ze sterker maken door de verhalen erbij te betrekken. Een veer met een persoonlijk verhaal laat je toch zeker wel liggen?!?
360

360 dubbel

360 dubbel

Gejokt

dinsdag 9 april 2013

Pittig stukje Adam

Vandaag indrukwekkende dag in Amsterdam. Op excursie met de basisschool van liefje Teun naar Joods Historisch museum, Auswitch monument en Hollandsche Schouwburg geweest. En ook nog bijna per ongeluk langs twee wallen (vrouwen met veel rood om het lijf) gelopen. Ik kom er net achter dat van de 51 foto's er 9 van gif groene vogels zijn gemaakt, werd even afgeleid door hun schelle roep en felle kleur. Het herinnerde me ook aan het liedje van de vogels uit 'Over de muur' van 'Klein orkest'.
359

359 dubbel

359 dubbel

maandag 8 april 2013

Zee zucht

Vandaag (27 april 2013) even computer opruimen en kwam twee dubbele foto's tegen, vergeten te publiceren. Aan de tijd te zien was het rond etenstijd, vandaar. Even hoofd stukje leeggemaakt op 8 april.
358 dubbel

358 dubbel


Nu auwwwwww, want ik was doof

Heel mijn achterkant doet pijn. Het feestje van zaterdag in de tuin heeft me gegrepen. Ik wist niet dat er zoveel pijnpunten in mijn lijf bestonden. Mijn hoofd, nek, schouders, rug, zitvlak, kuiten en hielen. Gister al halve dag op bed gelegen en ga zo nog maar weer terug. Ik had best iets beter naar mezelf kunnen luisteren. Had gekund, ja, nu au.
358

zondag 7 april 2013

Koffie, tuin en zondag

Gister naar expositie geweest in Den Helder, mooi tekenwerk van Monique de Leeuw gezien. 's Avonds heen en weer naar Schijndel voor wat Paaspop boedel en tentfeest in tuin met band, vorst. . . aan de grond, Gordon Ramsay en Dries Roelvink. Vandaag Herman wat te eten gegeven, genoten van zonnetje op zondag en koffieboedel weer in kratten gedaan, wachtend op volgend Paaspop festival.
357

357 dubbel