maandag 30 september 2013

Expositie Wilma Wegert met trias Artistica

Zondag was ik gaan kijken naar de expositie van trias Artistica op Nes 28, Schagen. Ik werd er heel blij van.
installatie van Wilma Wegert

zondag 29 september 2013

zaterdag 28 september 2013

Blikjes, bloemen en bruiloft

Donderdag op bloemenjacht. Eerst naar de markt, heeeel de armen en daarna de fiets vol met de meest prachtige bloemen. Daarna naar de kweker met als gevolg: heeeel de auto vol met gladiolen. Teun met haar vriendinnen de potjes gevuld met elk 1 bloem. Dat gaat goed dacht ik..... Uhhh? Ik had dus mijn auto zojuist helemaal vol met alleen al de gladiolen?!? Toch?
Ja.
O.
Pa bellen. Ik ben dan wel 43 maar mijn pa mag ik altijd bellen. En zo kwam het dat we vrijdag vroeg in de morgen naar Overveen reden met 2 auto's, mijn pa met zijn auto vol gladiolen en spul voor camping Overveen en de mijne vol met spul voor het Meterhuis.
Gelukkig de auto 's avonds al ingepakt.
En wat een prachtige dag was het. Stralende zon, vol liefde, kleur, slingers, fijne hulp en samenwerking.

deze links fresia's ruiken zoooooo lekker





Mijn lief en mijn pa vroeg in de weer voor de bruiloft

vrijdag 27 september 2013

De bruiloft van Mieke

En hier deed ik al de decoratie voor! Voor de bruiloft van Mieke.

woensdag 25 september 2013

Met Poëzinema naar de woonbeurs

Vandaag samen met Jos van Venrooij aan het knippen en plakken en tekenen en krijten geweest om er filmpjes van te maken voor vtwonen op de woonbeurs.
Blij van /om/mee, komt natuurlijk ook door het thema van de filmpjes, daar word je vanzelf blij van. Heel fijn om samen te knutselen in onze keukentafel filmstudio.
En terwijl ik foto's maak van hoe Jos zit te werken zie ik in de verte een muisje zitten, niet groter dan een slak, hij nam alle tijd om zich ook nog te laten fotograferen. Het is wel een beetje een zoekplaatje.
zoek Jos : )

zoek de muis

dinsdag 24 september 2013

Hoepelop

Joepie, ik ben hoepels voor vtwonen aan het maken. Een gelimiteerde editie van 50 hoepels, te koop tijdens de woonbeurs 2013, jeeeeeeeeeeej ! Joepie hoepie, hoepelop.
ik maak hoepels voor VT op woonbeurs 2013

maandag 23 september 2013

donderdag 19 september 2013

De eerste hoepel is af

Ja, de eerste 4 hoepels zijn een feit. Gister gepresenteerd en uitgeprobeerd aan het strand van Bergen aan Zee, ik zeg, top! Nu nog naam. Ik heb er al een, maar twijfel. Dus ik laat het nog even broeden.
zelfgemaakte hoelahoop

Knip in een kunsthistorisch boek

Vandaag vogels verzameld en nieuwe keep-vogels gemaakt. Morgen vliegen ze uit, naar de basis :), BasicLabel. Geknipt uit tweedehands kunst-en prentenboeken/sprookjes -boeken.
Echt parels zitten er weer tussen, dus ze vliegen niet allemaal uit, want een aantal ben ik zelf voor gevallen, die gun ik mezelf.
keep-vogels in wording

keep-vogels geknipt en voorzien van ogen

woensdag 18 september 2013

Keep van jute(ma) productie

De meeste mensen die mij kennen of en volgen weten, Judith houdt van veel. Ja, kijk naar de plaatjes en je weet het, het zijn er weer veel.
Eindelijk is het er!!! De hoepel. Al jaren stond het op mijn verlanglijstje, mijn eigen hoelahoop maken. Na 500 keer do it yourself filmpjes kijken en 5 miljoen uur materiaal zoeken, is het gelukt. Mijn eigen hoelahoop is een feit. En hij is ook meteen afgenomen. Heb er al 52 verkocht!
En keep vogels binnenkort te koop bij Basiclabel, joegheeee!!! Ga ze kopen bij Basiclabel.
Dankzij een aantal sessies (veeeeeel, heeeeel veeel sessies natuurlijk weer) bij Elana, Wilma en Ute en natuurlijk mijn wens molentje van vorige week gewenst op de Windwensen tijdens 'into the great wide open', op Vlieland, stroomt de rijkdom. Want ik schaamde me, om die gedachte te hebben, rijkdom. Nu niet meer, want het is namelijk helemaal niet zwart wit. Ik dacht als ik rijkdom wens, dan wens ik dus eigenlijk de ander een slechter leven. Maar zo is het niet! Ha! Het kan voor iedereen en ik gun het namelijk iedereen, ik wist dat alleen nog niet. Ik wens je rijkdom. Geniet er van.
En terwijl ik nog wat: 'Ik hout van jou' aan het maken was kwam ik op het idee om een hert, damhert het is immers een soort dam steen/ Nee ik dacht, goh je hebt toch ook herten met een hout naam, maar dat was dus damhert. Nou ook leuk, een damhert aan je tak en ook leuk voor in de kerstboom. Stempel kocht ik bij Sjakie's Haarlem.
Teun (de te van JuTe) en (ma van) Marcel blijken ook van veel te houden. Zij gingen ook helmaal los: boren, ideeën spuien, schuren, fluiten, zingen(nou ja dat doe ik, ALTIJD ! Das ook veel) en zagen.
KEEP van JuTe (ma) = Kunst Educatie En Plezier van Judith, Teun en Marcel.


Teun werkt in de houtwerkplaats aan 'ik hout van jou'

Teun werkt mee aan 'ik hout van jou'

'ik hout van jou' in wording
Rechts boven mijn windwens op de foto van Juri Hiensch

dinsdag 17 september 2013

Houtje touwtje glaswerk

Tja, wakker geworden met 'taa, ta, ta, taaaaaaa, taa, ta, ta, taaaaaaaaaaaa'. Dat krijg je ervan als je trouwdingen doet. Ik ben bezig met de decoratie, jurk, kadootjes en aan het rondkijken voor bloemetjes van deze tijd, om in die potjes te zetten straks, voor een mooi bruiloftsfeest. Daarnaast doe ik met plezier ook nog andere dingen, hoepelen, filmpjes maken, eerst bedenken. En ohwja, beetje huilen om pijn in mijn linker bovenkant, schouder, rug en nek, auwwww! Ik wil er best vanaf zijn, na een jaar is die pijn klaar, ik ben er klaar mee. Du kappen nu.
Fijne dag, enne zet eens een hoedje op.
Ik ga kijken wie naar dit advies heeft geluisterd vandaag :)

zondag 15 september 2013

Ik hout van textiel

Vandaag naar museum Rijswijk geweest om de textiel biënnale te gaan kijken. Er was prachtig werk te zien van Gabriel DaweJim Arendt en Marijke Breuers en erg onder de indruk van het werk van Rosie James.
Daarna nog even hout fabriekje gespeeld. Ik hout van jou. En weer, geïnspireerd door Herrekijker en Maartje Jaquet die ik vorig weekend op Vlieland ontmoette bij de workshop  herrekijker, die ze met Madelinde Hageman leidde, zag ik in een aantal stukjes hout andere vormen dan een rondje, zoals de bambigiraf.
Op links de bambigiraf

Jim Arendt en Rosie James in Museum Rijswijk

Gabriel Dave in Museum Rijswijk

donderdag 12 september 2013

De onsterfelijkheid van het bestaan van pauw

Onsterfelijkheid van het bestaan van pauw. Op zoek naar symboliek van de dingen, teken ik er lekker op los. Ik keurde dit soort tekeningen van mij zelf altijd af, maar zie om me heen dat zulk soort mislukte tekeningen als heel mooi wordt ervaren. Dus mooi meegenomen dat ik niet kan tekenen.

woensdag 11 september 2013

Verlicht met bak, tak en ei

Zo heerlijk dat mijn dochter dol is op bakken. Vandaag genieten we van heerlijke brownie die ze samen met haar vriendinnetje maakte. Laag zonnetje komt er weer door de bomen. Ik merk dat ik dan direct denk aan foto's nemen.
Ben ook benieuwd of ik nog werkelijk iets ga doen met wat ik zaterdag op Vlieland bij de workshop Herrekijker heb gedaan: tekenen op foto en tekenen op schors (dit kan natuurlijk ook ander materiaal/andere dingen zijn).
Hier een link naar het filmpje dat Maartje Jaquet maakte van Herrekijker tijdens into the great wide open op Vlieland. Ik sta er ook op :)

hiermee kwam inspiratie op gang tijdens workshop Herrekijker, Vlieland

Knars

De vakantie periode was voor ons (Jos van Venrooij en mij) Poëzinema vorige week voorbij. Toen hebben we opnames gemaakt voor het voorleesfilmpje van deze week. Vandaag hebben we hem gemonteerd en hij staat er weer. Het was weer een leuke samenwerking met Jos, vorige week op het strand van Callantsoog en vandaag tijdens de montage van Knars.
Opnames Knars op het strand van Callantsoog

Video-stil Knars

dinsdag 10 september 2013

Heerlijk nummer


Heb hem vandaag al minstens 10 x gedraaid.
HEERLIJK !
Let me live that fantasy

zondag 8 september 2013

Into the great wide gegrepen

Woensdag ging ik naar Vlieland om voor te genieten van het festival. Heerlijk genoten van rust, Hugo-een heerlijk mix van prosecco en munt (geloof ik), zon, vrienden en zon en oh had ik al zon gezegd? En HOOOOEEEEEEEEEi ! ik was aan het zwemmen, zie ik ineens dat er iemand achter mij langs zwemt, huh? er was daar toch niemand? Neeeeeeeee!!!! Woegheeee ! er zwom gewoon een zeehond zo'n 5 meter van mij vandaan. Ik schreeuwde het uit van opwinding en geluk.
Later, terug lopend naar handdoek, dacht ik wel even aan het eventueel gevaar van zijn grote kop, met tanden. Geen idee eigenlijk wat zo'n wild geval kan doen. Maar goed ik was blij.
Op het festival into the great wide open, werd ik gegrepen door een opdracht van Herrekijker. Ik liep daar met Teun op het kinderstuk en werd door Mars gewezen op een foto Elspeth Diederix. Ik ging even kijken en werd zo'n beetje direct uitgenodigd voor een wandeltocht met foto-opdrachten. Nou vorig jaar had ik ook zo genoten, even alleen in het bos, dus zei meteen ja. Dat was heerlijk. Na uitleg ging ik een aantal opdrachten uit de rugzak die ik meekreeg doen. Eerst had ik wat moeite, en ook afkeer. Een van de opdrachten was om op zoek te gaan naar gezichten. Tja, dat zie ik al zo veel en ik vind de meeste foto's niet heel boeiend. Maar ineens richtte ik me op schors en stam en zag beesten. Niet meer te stoppen. Zie onder het resultaat.
En wat ik ook zo leuk vind is dat ik als anoniem persoon heerlijk kon spelen, ik was daar helemaal niet als kunstenaar, ik was als bezoeker en kon heerlijk spelen op het festival. Precies wat ik wilde en nu deed. Waar ik naar toe wil is dat ik al tijden zin heb om op foto's te tekenen. Er mochten 3 of vier foto's worden afgedrukt en ter plekke werden die op de boom op het festival geëxposeerd. Nu was er de vraag of ik op de afgedrukte foto's nog wat wilde schrijven. Dat deed ik en daarna vroeg Maartje Jaquet weer iets, namelijk, je mag ook op het schors tekenen............. Nou heel blij werd ik daar weer van en Maartje ook. Dus uil is nu bij Maartje, mee om in haar atelier een plekje te krijgen.
Top weekend.
Zeerob

Langneusboom

Spookberkbek

Schormboomgup

Uit de boom starende ogen

Wrattengezicht

Hond

Vis

Olifanten uil

Vis zeehond

Krokodil met humor

Fantasie gezicht met wapperende manen

Uil (zonder tekening)

Uil (nu met tekening)