donderdag 5 april 2018

Vloeibare chocolade borden

Borden maken uit een gietmal is voor mij nogal een uitdaging. Giet ik het in een te droge mal, dan is het bord niet geheel gevuld met klei. Als ik hem in een besprenkelde mal giet kan het droog voor het de oven in gaat breken, want dan pak ik het bijvoorbeeld uit gewoonte vast aan de kwetsbare rand. Bij het biscuitbakken kan het nog scheuren en als dit alles niet is gebeurt, dan mislukt de glazuur stook. Ik denk dat ik voor mijn borden uit gietmal 2 duizend euro ga vragen. Dan klopt het tenminste qua uren die er in gaan zitten.
Kon ik het alvast maar. Grrrrr.... Helaas heb ik kaken van een pitbull en bijt ik me er in vast en doe het nog met plezier ook, want als het dan lukt, dan ben ik zo verrast van het resultaat. Het gieten gaat nog even door dus en met dat zwartbakkende goedje, wat lijkt op vloeibare chocolade, maakt wel dat ik de paaseitjes, gekocht met 50% korting nu al bijna op heb.